Retail, wholesale & food

De branche: De Retail sector houdt zich voornamelijk bezig met de aflevering van goederen en diensten aan consumenten. Deze sector is continu in ontwikkeling en de omzetten staan erg onder druk. Daarnaast vindt er een verschuiving plaats van omzet via daadwerkelijke fysieke winkels naar online verkoop. Het aantal Nederlanders dat online en offline kopen combineert, stijgt. De internetverkopen van in Nederland gevestigde detailhandelaren waren in het derde kwartaal van 2019 17,5 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. De totale omzet van de detailhandel in Nederland was in het derde kwartaal 2019 3,7 procent hoger dan een jaar eerder.

De omzet van de detailhandel was in het derde kwartaal van 2020 9,2 procent hoger dan een jaar eerder. Dat is de sterkste toename sinds het begin van de publicatie van koopdaggecorrigeerde cijfers in 2005. Het volume nam met 7,3 procent toe. De internetverkopen stegen met bijna 40 procent vergeleken met een jaar eerder. Deze stijging is mede door het effect van Corona.

Opvallend is dat vooral de Food sector populairder wordt. Verschillende fysieke supermarktretailers bieden de mogelijkheid om producten online te bestellen en af te halen in de winkel. De verwachting is dat consumenten de levensmiddelen zowel in de supermarkt als online zullen blijven kopen. 

De ondernemer: Dit vraagt voor u als ondernemer om andere benaderingen van bijvoorbeeld het vestigingsbeleid en winkelbeleving. En is het nodig om te investeren in nieuwe e-commerce technieken. Kortom een nieuwe manier van ondernemen.

Ook de Wholesale (groothandel) neemt een belangrijke plaats in onze economie in. Deze sector is verantwoordelijk voor de goederenstroom tussen producenten. Aandachtsgebieden binnen deze sector zijn efficiencyverbetering, het vergroten van transparantie en voorraadoptimalisatie.

Finergie: Wij ondersteunen u bij uw bedrijfsvoering en helpen u bij het nemen van beslissingen. Wij geven u de financiële onderbouwing die u nodig heeft om deze te kunnen nemen. Snelle tussentijdse cijfers met een duidelijke margebeoordeling helpen u om kritisch naar de toekomst te kunnen kijken. U kunt bij ons terecht met al uw ondernemersvraagstukken: van het schrijven van een ondernemingsplan tot het oprichten van een besloten vennootschap. Onze cliënten portefeuille loopt uiteen van modezaken, tuincentra, boekhandels tot fietsenspeciaalzaken.

Wij kunnen voor u werk uit handen nemen. Denk hierbij aan de boekhouding, maar ook aan fiscale en juridische zaken, want wij vinden het belangrijk dat u de tijd krijgt om te kunnen ondernemen.

Wat kan Finregie voor u doen?

  • Begeleiding bij aangaan samenwerking inkoopcombinatie / franchiseformule
  • Optimale inrichting van uw financiële administratie / managementinformatie 
  • Benchmarking brutowinstmarge, omzet per fte, omzet per m2
  • Advisering bij juiste inkoop- en voorraadbeheersing
  • Advisering bij huurcontracten / aanschaf o.g.
  • Ondersteuning bij activiteiten in het buitenland, o.a. BTW aangifte in EU

 

    Jan Deckersstraat 32-34, 5591 HS  Heeze      -      Postbus 149, 5590 AC Heeze      -      T 040-2240000      -      F 040-2240723      -      info@finergie.nl